Gerard wint gouden harp!

Gerard heeft gisteren tijdens het Buma Harpen Gala de publieksprijs voor het Beste Nederlandse Lied van 2009 gewonnen. Dit bleek gisteren tijdens de live televisieshow.

Gerard won de prijs voor het nummer Engel van mijn Hart, dat oorspronkelijk door de Toppers werd gezongen tijdens het Nationaal Songfestival in 2009.  Het Beste Nederlandse Lied wordt bepaald door het publiek en wordt gekozen uit tien nominaties. De nominaties zijn een selectie van de best verkochte en meest gedraaide Nederlandse liedjes van het afgelopen jaar.Het door Gerard vertolkte nummer werd met een grote meerderheid door het publiek gekozen als winnaar.

Tijdens de prijsuitreiking was Eric van Tijn in eens een andere mening aangedaan en weigerde de prijs aan Gerard uit te reiken. Deze vond zelf als zijnde tekstdichter en producer dat de tekstdichter/producer van het gekozen nummer de prijs zou moet krijgen. Deze zeer onbeschofte actie van Eric van Tijn om in een live uitzending deze beslissing te nemen en Gerard voor schut te laten staan ten aanzien van het publiek getuigt van totaal geen klasse en respect van Eric. Hij keerde zich bij deze uitreiking af van Gerard en richtte zich op de producer en schrijver van de tekst, Hij was door de Buma gevraagd de prijs aan Gerard uit te reiken, hij wilde dit niet en had dan dus moeten bedanken voor de eer.

Van Gerard uit is alle begrip mocht iemand het niet met de keuze van het nummer eens zijn of wat dan ook, maar neem dan afstand van het verzoek van de Buma, het is een beslissing van het publiek om Gerard de prijs te geven en niet anders en dus niet aan Erik om deze niet aan Gerard uit te reiken.

Al met al zorgde deze actie voor nog al wat verwarring. Op televisie kwam de overhandiging van deze prijs zeer rommeling over. De feestvreugde kelderde met een noodgang naar beneden en na een aantal interviews en fotomomenten vertrok Gerard naar huis.

Foto's by Jim Hoogendorp