Release nieuw album: Ik ook van jou

Gerard Joling, inmiddels een kleine 30 jaar in het vak, heeft een indrukwekkende reeks nationale en internationale successen achter zijn naam staan. Hij heeft 50 hits gescoord, waarvan maar liefst 10 liedjes de nummer 1 positie bereikten. Daarnaast heeft hij met 16 albums in de Top 100 gestaan. Talloze onderscheidingen, gouden en platina awards vielen hem ten deel. Ook met de Toppers, de gelegenheidsformatie waar hij deel van uitmaakt, boekt hij groot succes.

Joling zet in 2013 zijn glansrijke zangcarrière voort met de release van zijn nieuwe album, getiteld Ik Ook Van Jou.  Het album bevat zowel prachtige ingetogen nummers als een flinke hoeveelheid vrolijke, up-tempo stukken. “Met heel veel plezier en toewijding heb ik aan dit nieuwe album gewerkt. Het is een echt ‘Gerard’ album geworden, gezongen met hart en ziel en ingespeeld door geweldige live muzikanten,” aldus Gerard.

Het album wordt eind april uitgebracht op Vosound Records, het label van Jan Smit met wie Gerard onlangs een contract tekende. Over de samenwerking met Jan zegt Gerard: “Het voelt bijna natuurlijk en het is een logisch gevolg van een jarenlange en hechte vriendschap. We zaten al snel op één lijn.”

Met de eerste single van het album, De Nacht Voorbij, zette Gerard Joling dit voorjaar zijn tiende nummer één hit op zijn naam. Als opvolger van de hit verschijnt in mei het aanstekelijke, zomerse liedje Mijn Liefde op single, dat Gerard heeft opgenomen met cabaretier Jandino Asporaat. De tekst van het liedje is geschreven door Dino Canterburg, alias Damaru, met muziek van Marlon Francis.

Het album bevat, naast liedjes van de hand van o.a. Jan Smit en Jan Dulles, ook een cover van het nummer Mijn Hoofd Weer Op Je Schouder, waarmee Willeke Alberti in 1985 een hit scoorde. Ronald Schilperoort  schreef het nummer Leve Boerenliefde, dat tevens de themasong is van de gelijknamige, nieuwe, Nederlandse speelfilm van regisseur Steven de Jong, die in mei in première zal gaan in de Nederlandse bioscopen. De productie van het album was in handen van Edwin de Groot en Marcel Fisser, die beide ook een aantal nummers hebben geschreven.

Ook de nummer 1 hit Echte Vrienden, die Joling vorig jaar samen met Jan Smit uitbracht, staat op het album alsmede een cover van de Andre Hazes klassieker Mama , waarmee Gerard een ode aan zijn moeder brengt. “Ik  heb dit liedje vorig jaar in de Arena gezongen en ik kreeg daar veel, mooie reacties op. Ik ben ongelooflijk blij dat mijn lieve moeder er nog is en dit is een goed moment om haar nogmaals toe te zingen,” aldus Gerard.

Speciaal voor Romy, de dochter van zijn goede vriend en manager Wino, heeft Gerard het ontroerende liedje Vijftien Jaar opgenomen als cadeau voor haar aankomende 16e verjaardag. Een prachtig nummer met tekst van Herman Pieter de Boer. “Haar vader en moeder waren tot tranen geroerd bij het horen van dit liedje. Zij voelt als mijn eigen dochter, een kind met een verhaal! Ik ben dol op haar”, vertelt Gerard. En hij vervolgt: “Veel nummers hebben voor mij toch een speciale betekenis en juist door de keuze van de liedjes staat dit album heel dicht bij mij.”

Om dit gevoel te delen is er een speciale DVD opgenomen, waarop de fans een kijkje kunnen nemen achter de schermen tijdens de opname van het album. Een kleine real life soap, waarvoor Gerard een aantal dagen op de voet is gevolgd door een cameraploeg. De DVD wordt gratis toegevoegd aan de eerste oplage van de cd.

Alb_cvr_GerardJoling_IkOok_defhigh

Geef een reactie