Welke toren is nu mijn kerktoren?

Tjonge jonge wat een reacties op mijn laatste BLOG. Deze BLOG ging ook over vluchtelingen. Was niet van plan het er nog eens over te hebben maar deze keer toch nog even. Er is toch verdomme niemand die eerlijk zijn mening durft te geven. Het vreselijke wollige taalgebruik en de wensen niet bij naam te noemen. Bij onze bestuurders en politici wordt alles steeds duidelijker en zieliger. Zo presenteert burgemeester Cox van Sittard onder andere het aantreffen van een terreurverdachte in zijn gemeente niet wenselijk te vinden.  Als er iets niet wenselijk is, is het dit slappe gelul wel of je dat voor het uitkiezen hebt!

Volgens mevrouw Neelie Smit-Kroes is er geen maximum aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. Zij voelt er niets voor de grenzen te sluiten. Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont. Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo’n salaris hebben als o.a. mevrouw Kroes, Pfffff…

Wij moeten ons ook echt afvragen, worden deze mensen hier gelukkig! Andere cultuur, klimaat, alles. Wij moeten met z’n allen proberen het leefbaar te krijgen in de landen waar zij vandaan komen. Of daar deze wanhopige mensen op te vangen.

Waarom schreeuwen onze politici zo hard dat het tijd is dat wij onze verantwoordelijkheden moeten nemen voor de vele vluchtelingen? Hoe verschrikkelijk ik het ook voor ze vindt. Deze mensen horen ook geholpen te worden… Het is ook en nog altijd de verantwoordelijkheid van de landen met de vele geloofsverschillen en culturen in het Midden-Oosten. Zij maken er een puinhoop van!
Ach ja, wie ben ik? Maar regeren is toch vooruitzien. Jarenlang ging dat niet echt lekker voor onze politieke leiders. Nu blijkt echter dat zij met reden verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen, gevangenissen en kazernes hebben gesloten. Zelfs de sociale woningvoorraad blijkt nu plotseling ruim voldoende te zijn, Pffff...

Ik las van de week in het NRC dat ik alleen nog onze bejaarden zie. De columnist Bas Heijne vroeg zich af of dit de enige smaak was. Paranoia of naïviteit? Nou Bas, allebei niet. Maar ik maak mezelf wel heel veel zorgen om alle mensen die ons land binnen komen. En vraag me af welke er echte vluchtelingen zijn. Zelfs in de statistieken worden we voorgelogen. Laatst las ik dat Qatar, een Arabische emiraat in het Midden-Oosten, waar de bevolking na 37 jaar werken met pensioen gaat 12 asielzoekers heeft opgenomen

De sultanaat Oman niemand! Mekka heeft 15 asielzoekers en Koeweit 16 in de afgelopen 5 jaar opgenomen. De Emiraten kopen voor miljarden nieuwe vliegtuigen en in Nederland is er volgend jaar 1 miljard extra nodig voor vluchtelingen. In bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen moet je je reet afvegen met een krant en wachten tot iemand je komt verschonen.  De Emiraten zijn Islam Broeders prima, maar zij doen niks. Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee!

In een Delfts ziekenhuis is een rel uitgebroken over stilteruimtes. Deze was alleen voor de Islam en niet voor Christenen.  Er mag geen kruis hangen. We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang. De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum. Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen ‘’deden ze dat bij mij ook maar eens!’’.

Foto privé collectie Gerard Joling

13 reacties op “Welke toren is nu mijn kerktoren?

Geef een reactie